Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προϊόντα με φυσικό κερί μέλισσας



Το μελισσοκέρι αποτελείται από 300 περίπου ουσίες και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο δίνουν μια αλοιφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφει το δέρμα, τονώνει την ελαστικότητά του και έχει καταπραϋντική, αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, αντιβιοτική, επουλωτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.
Από αυτά τα δύο συστατικά και μόνο, έφτιαχναν κρέμες προσώπου και σώματος και προσθέτοντας διάφορα αιθέρια έλαια και βότανα σε αυτό το μείγμα κατασκεύαζαν διάφορες αλοιφές για ένα σωρό παθήσεις όπως, εκζέματα, πληγές, ακμή, πόνους των αρθρώσεων και των μυών. 


Κεραλοιφή:
Η ιστορία της κεραλοιφής χάνεται στα βάθη των αιώνων. Παρασκευαζόταν παραδοσιακά από τις γυναίκες του τόπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με καλλυντικούς και θεραπευτικούς σκοπούς με δύο από τα πιο αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης: το κερί της μέλισσας και το λάδι.

Μιλώντας για λάδι... ο Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη γνωστών κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα βοτάνων και ο Διοσκουρίδης κατά τον πρώτο μ.Χ. αιώνα έγραψε μια Βοτανική πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι επόμενες, χρησιμοποιώντας 600 φυτά. 


Κεραλοιφή για ενυδάτωση
Μία συνταγή που έχει μεγάλη απήχηση, περιλαμβάνει αγνό μελισσοκέρι, παρθένο ελαιόλαδο, βαλσαμέλαιο, μέλι, βανίλια και μαστίχα Χίου. Η χρήση της είναι για εξωτερικές επαλείψεις, για ενυδάτωση, για εκζέματα, καψίματα και σπυράκια… Βέβαια παρασκευάζονται και εξατομικευμένες κεραλοιφές ανάλογα με την χρήση και την κάθε προτίμηση (σε έλαια και αρωματικά φυτά).
Διατίθενται σε γυάλινα βαζάκια των 40 και των 106 ml.



Κεραλοιφή για μωρά
Για την φροντίδα των μωρών μας, αντί για κρέμες γεμάτες χημικά, οι νέες μητέρες στρέφονται κάθε μέρα και περισσότερο στην χρήση κεραλοιφής. Το κερί μεταξύ των άλλων δημιουργεί και ένα αδιάβροχο φιλμ στην επιδερμίδα, αποφεύγοντας εκζέματα και κοκκινίλες. Περιέχουν αγνό μελισσοκέρι, παρθένο ελαιόλαδο, βαλσαμέλαιο, χαμομιλέλαιο και βανίλια.
Διατίθενται σε γυάλινα βαζάκια των 106 ml.



Lip Balms, με γεύση μαστίχα Χίου, βανίλια, κανέλα, καφέ και κακάο!
Με 100% αγνά, φυσικά υλικά, που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας.


Τα Lip Balms, είναι ότι πρέπει για την προστασία των πολύτιμων χειλιών μας ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα! Παρασκευάζονται με αγνό κερί μέλισσας, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο, βαλσαμέλαιο, έλαιο Τζότζομπα, πιπερόριζα και στέβια. 





 Διατίθενται σε γυάλινα βαζάκια των 25 ml.

Για πληροφορίες και ενημέρωση, μην διστάσετε να στείλετε mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας μας κάνουν καλύτερους! Feel free to express yourselfs!